FAQ

Hoe word ik uitbetaald als ik voor WURkForce werk?
De uitbetaling van klussen die je kunt doen via de klusjeslijst worden uitbetaald door de opdrachtgever, zoals vermeld in de vacature.

Als je werkt voor de afdeling Voorlichting en Werving (zoals vermeld in de klusjeslijst vacature of voor vacatures op deze website) dan gaat de declaratie via het WURkForce declaratiesysteem.
Let op: Wanneer de afdeling Voorlichting en Werving de opdrachtgever is, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen om uitbetaald te kunnen worden:

 • Je bent student aan Wageningen University
 • Je hebt géén lopend contract binnen WUR ( dus ook niet bij een andere afdeling )
 • Met klussen voor WUR waarvoor je géén contract hebt, verdien je niet meer dan €150,00 per maand en niet meer dan €1500,00 per jaar.

  Hoe werkt het declareren ?
  Neem contact op met wurkforce@wur.nl als je hier gebruik van wilt maken of de handleiding wil ontvangen. Om toegang te krijgen tot het systeem moet je ingelogd zijn op deze website, en tevens toegang hebben ontvangen voor het declaratiesysteem door de coördinator van WURkForce.

  Hoe zit het met het opgeven aan de belasting als je voor (een project van) WURkForce werkt?
  Als student ben je officieel verplicht de inkomsten op te geven als "overige inkomsten” op je T-biljet. Als je onder het oude stelsel van studiefinanciering valt mag je als student €13.989,13 (2016) of €14.215,75 (2017) bijverdienen zonder dat je daar belasting over moet betalen . Als je in het nieuwe stelsel van studiefinanciering valt mag je onbeperkt bijverdienen. Let dus vooral op als je meerdere bijbanen hebt.

  Krijg ik een jaaropgave van de universiteit waarop ik kan zien hoeveel ik heb gewerkt?
  Het is voor ons niet verplicht een jaaropgave te sturen omdat er geen loonbelasting wordt ingehouden. Je bent als student dus niet in dienst van Wageningen University. Er bestaat zoals dat officieel heet: geen arbeidsrelatie tussen de student en de universiteit. Je moet het bedrag dat je bij ons hebt verdiend melden op je T-biljet onder het kopje "overige inkomsten".